Time management - Agema Coaching

Hoe bespaar ik tijd en word ik productiever?

timemanagement

freedigitalphotos.net/Lavoview

Het lijkt wel alsof je steeds tijd tekort hebt, alsof de dag te snel is voorbij gegaan. Toch hebben we allemaal dezelfde 24 uur ter beschikking. Hoe slagen sommige mensen er dan in om in diezelfde tijd zoveel meer gedaan te krijgen? Wat is hun geheime formule? Het is geen geheim. Het gaat erom je tijd beter te beheren.

Zeer productieve mensen beheersen hun tijd wonderlijk goed. Door het gebruik van de juiste time management techniek kan ook jij je vermogen om effectiever te functioneren verbeteren. Zelfs als je krap zit in tijd, en de druk hoog is.

Niet de Euro of de Dollar, maar tijd is de eenheid met de grootste waarde die ondernemingen vandaag gebruiken. Tijd kan je niet bij maken, kan je niet verhandelen. Iedereen heeft evenveel tijd. Als time manager leer ik je tijd te beheersen in plaats van er door beheerst te worden. Je vrij maken van het juk van tijd, maakt ruimte voor creativiteit.

Ik ga hier niet beweren dat ik de oplossing heb voor je time management problemen. Ik begrijp dat je waarschijnlijk overbelast bent en wanhopig op zoek bent naar een vorm van pauze. Ik weet ook dat als je de keuze had, je de dingen anders zou doen. Wel, ik ben hier wel om je te zeggen dat we allemaal de keuze hebben!

Er is een onthutsend aantal kenniswerkers en ondernemers die beweren het hoofd niet boven water te kunnen houden. Ze krijgen niet gedaan wat gedaan moet worden.

We hebben allemaal een natuurlijke neiging naar time management, naar het beheersen van tijd, niet over tijd gaat. Het gaat over ons vermogen om met verandering om te gaan, doordachte keuzes te maken en onze verantwoordelijkheid te nemen om over te gaan tot actie zonder op zoek te gaan naar excuses. Aanpassen aan verandering en je schikken naar een nieuwe situatie is altijd moeilijk. Dat ben je echter snel vergeten eenmaal je het nieuwe weer gewoon bent.

Het is een weloverwogen keuze om iets te veranderen en je tijd beter te gaan gebruiken. Als je elke dag een beetje bijstuurt, dan heb je binnen een jaar een totaal andere koers. Het is een kwestie van keuze.

Van nature uit zijn we echter tegen verandering. Verandering zal weerstand oproepen. Bij het overwinnen van die weerstand, tot het weer een gewoonte is, kan je vaak wel wat hulp gebruiken. Bij Agema Coaching kan je terecht voor op maat gesneden programma’s die je in geen tijd meester van tijdsbeheer maken.

Je persoonlijke begeleiding bij time management

Een persoonlijke begeleiding helpt je snel en accuraat resultaten bereiken. Het is essentieel tijd op een andere manier te bekijken om er beter mee om te leren gaan. Door individuele coaching krijg je een zeer persoonlijke aanpak. Dit is de snelweg naar nieuwe gewoonten. Je kan ook trainingen volgen, hier leer je een nieuwe techniek kennen die je direct toe kan passen. Weet je niet waar jij het snelst resultaat mee zal bereiken? Kijk eerst even naar de Individuele Coaching en Training mogelijkheden die ik je kan bieden.