De Time Management Reis - Agema Coaching

De Time Management REISVanwaar deze titel ‘De Time Management REIS’? Omdat ik geloof dat het Time Management traject gelijk loopt met dit van een reis.

Stappen als doelen stellen, plannen, lijstjes maken, … dat gebruik je zowel in een project als bij de voorbereiding van een reis. Die analogie trek ik helemaal door tijdens de opleiding en zo maken we samen een Time Management REIS. Je zal al snel zien dat net als bij een reis, je time management een systeem is waarin alles met elkaar verbonden is.

Op het einde van de reis kan je genieten van de welverdiende rust. Je hebt dan alle aspecten van Time Management gezien die je nodig hebt om ook in je werk die rust te vinden.
En dat is niet alles! Je gaat ook nog eens naar huis met mooie souvenirs. Echt mooie, niet de souvenirs die je ergens achter in de kast zet als je weer thuis bent. Nee, dit zijn de souvenirs die je direct na je reis kan gebruiken. Praktische tools en documenten waar je in de opleiding al mee aan de slag gaat en die je verder kan gebruiken op je eigen werkplek.

Het is dus een dag vol praktische tips en tools zodat jij de dag erna al productiever kan zijn.

Modules

De dagopleiding stellen we in overleg samen met een selectie uit onderstaande modules:

PLANNEN
Vertrekkende vanuit je doelen maak je een planning en stel je prioriteiten.
TAKENLIJSTEN
Maak een duidelijk overzicht over je taken om zo steeds op weg te zijn naar je doelen. Welke lijsten heb je nodig?Hoe kan prioriteiten stellen?
ENERGIEBEHEER
Net zomin als de batterij van je smartphone een hele dag meegaat, is ook de kracht en werktijd van je eigen batterij beperkt. Met een persoonlijk energieplan kan jij je taken beter inplannen.
UITSTELGEDRAG
Samen met alle informatie die op je afkomt krijg je ook dagelijks een pak afleiding te verwerken. Hoe ga je daar mee om?
E-MAILBEHEER
Hoeveel mails krijg je elke dag? Heb jij nog overzicht over je mails en je taken? Hoe kan je een deel van je mails automatiseren en wat kan je doen om minder mails te krijgen?
CONCENTRATIETECHNIEK
Er zijn zoveel afleidingen, van buitenaf, maar ook van binnenuit. Je concentratie en je focus worden constant bedreigd. Hoe ga je om met de storingen van sociale media, telefoon en email?
EFFECTIEF VERGADEREN
Vergaderen is niet lang bij elkaar zitten om de actualiteit te bespreken. Vergaderen is doelgericht en efficiënt samenzitten om het werk te faciliteren.
DELEGEREN
Delegeren is meer dan een taak doorschuiven. Het is mensen aanspreken op hun specialisatie, medewerkers laten groeien in hun functie en tegelijk tijd sparen om je eigen taken beter te doen.
GEHEUGENTECHNIEKEN & ADMINISTRATIE
Je geheugen trainen is je focus en concentratie trainen. Met deze technieken leer je op een eenvoudige manier dingen op lange termijn te onthouden.
Aansluitend zie je hoe je geheugen je helpt om in een fractie van seconden altijd al je documenten terug te vinden.
BURN-OUT
Door de symptomen van een burn-out te herkennen help je niet alleen jezelf maar ook anderen. Ken jij het verschil tussen een burn-out en stress? Uiteraard krijg je ook tips om beter voor jezelf te zorgen om een burn-out tegen te gaan.

 

Heb je interesse in deze opleiding, of wil je deze opleiding in-company organiseren? Contacteer me dan om samen de ideale opleiding samen te stellen. Of schrijf je gelijk in voor De Time Management REIS:

Informatieaanvraag 'De Time Management Reis'