Over mij - Agema Coaching

Mijn missie is ondernemers op weg te zetten naar productiever werken om kwalitatief te leven.

Peter WillekensIk ben Peter Willekens. Ik startte in 2013 met Agema Coaching. Sindsdien wil ik je gids zijn naar een kwaliteitsvol leven door productiever werken.

Na jaren gewerkt te hebben als Project Manager zag ik dat er nood was aan ondersteuning voor kenniswerkers op vlak van timemanagement en productiviteit. Ik ging hier dan ook steeds meer aandacht aan besteden.

Ik kwam in aanraking met de boeken van David Allen* en Steven Covey*. Zelf ging ik ook meer en meer op zoek naar manieren om productiever te zijn. Het doel hierbij was voornamelijk hetzelfde werk doen, met minder energie.

Na een aantal jaren voelde ik de drang, en noodzaak, om mijn kennis te gaan delen. Ik begon met opleidingen te geven specifiek voor Project managers. Al snel zag ik dat ook deze groep moeite had met het efficiënt beheren van tijd.

De eerste timemanagementopleiding heeft dan ook niet lang op zich laten wachten. Deze opleiding werd zeer enthousiast onthaald. De volgende stap was deze opleiding aan te bieden aan een bredere groep dan alleen project managers.

De opleiding was niet voldoende en ik ging me meer verdiepen in het coachen van kenniswerkers. Ik heb een opleiding Life Coach gevolgd. Coaching gaat immers over het begeleiden bij een veranderproces. Het introduceren van een nieuwe timemanagement gewoonte is ook een verandering. Daarna ging ik, bij gebrek aan een Belgische afdeling, opleiding volgen bij het NBPO (Nederlanse Beroepsvereniging van Professional Organizers). Organiseren, het creëren van overzicht, is een eerste grote stap in timemanagement en productiviteit. Dit kan toegepast worden op je mail, je administratie of je bestanden en folders op de computer.

Toen ik de eerste vraag kreeg naar coaching, was ik toch behoorlijk zenuwachtig. Ondanks die zenuwen is die coaching echter zeer goed verlopen. Het enthousiasme van de coachee zal me nog lang bij blijven. Bedankt Jan!

Vandaag wil ik me meer dan ooit richten naar kenniswerkers die elke dag zwoegen om hun werk gedaan te krijgen. Ik wil de mensen helpen die op het eind van de dag doodmoe naar huis gaan, in de wetenschap dat ze meer hadden willen doen. Ik wil die mensen begeleiden die wanhopig worden van het aantal berichten in hun Inbox .

Productief zijn is een middel op weg naar een kwalitatief leven. En is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn?

* Dit zijn affiliate linken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.